29
apr

Velika prilika za mlade profesionalce kreativne industrije u BiH

29 apr 2019
0

Priliku da svjetskoj eliti kreativne industrije u Cannesu prezentiraju raskoš svojih vještina i talenta od ove godine imaju svi agencijski, ali i nezavisni profesionalci mlađi od 30 godina.

Ovo će biti treća godina u nizu otkako je Brending konferencija u sklopu partnerstva sa prestižnim Cannes Lions festivalom organizator Young Lions B&H takmičenja, koje pobjednicima pruža jedinstvenu priliku da se sa kolegama iz cijelog svijeta bore za priznanje na globalnom nivou u Cannesu.

Koncept takmičenja podrazumijeva da ekipe sastavljene od dva profesionalca iz oblasti design, PR i digital, na lokaciji izolovanoj od pristupa senior kolega, u roku od 24 sata odgovore na brief koji klijent otkriva neposredno pred početak takmičenja. Ono što ovom takmičenju daje poseban značaj, a takmičarima jedinstvenu motivaciju, je činjenica da je klijent neprofitna organizacija za koju kreiraju idejno rješenje kampanje koja može imati pozitivan uticaj na naše društvo u cjelini.

“Sretni smo što UNICEF ponovo sudjeluje u događaju koji mladim ljudima u Bosni i Hercegovini otvara velike mogućnosti da se profesionalno razvijaju. Vjerujemo da, uz adekvatnu podršku i mentorstvo, upravo oni mogu da otključaju vrata jednog novog, sretnog i naprednog društva. Jako nam je važno da mladi kreativci budu upoznati sa našim radom i temama kojima se bavimo, te se unaprijed veselimo rješenjima koja će, u sklopu Young Lions BiH takmičenja, ponuditi kao odgovor na komunikacijske izazove relevantne za UNICEF.” – izjavila je Nela Kačmarčik, voditeljica komunikacija u UNICEF-u BiH.

Putovanje u Cannes, smještaj i petodnevna festivalska avantura ukupne vrijednosti 10 000 KM, samo su dio GRAND PRIX nagrade koju će osvojiti pobjednici BiH takmičenja. Daleko značajnija vrijednost krije se u samoj činjenici da je ovo prilika za prisustvo na centralnom okupljanju svjetskih zvijezda kad je u pitanju kreativna industrija. To sa sobom donosi upijanje znanja, novih informacija, priliku za razmjenu ideja sa najboljim od najboljih i zaraznu energiju koja će se bez sumnje reflektovati na budući rad naših pobjednika.

Mladi Lav danas, zahvaljujući ovoj prilici, može biti Kralj već sutra. Doslovno. Zato uopće nema dileme da li vrijedi aplicirati, pitanje je samo ko će biti bolji?

Ako želite čuti svoje ime kad 31. maja, na devetoj Brending konferenciji, proglase pobjednika Young Lions takmičenja, prijavite se OVDJE.